Медицински център "Beaute", гр. Сливен

Bulgarian English Romanian Russian
  • slide3
  • SPA
  • plastic surgery 919x364
  • est derm 919x364
  • rehabilitation 919x364

Единственият в Източна България медицински център за естетическа хирургия! Четириетажната сграда е със застроена площ 1400 м2 с два хирургически блока и стационари. Центърът ще се грижи за самочувствието, красотата и здравето на своите пациенти.

Иновативни техники, високо квалифициран лекарски екип и забележително оборудване, събрало на едно място най-доброто в областта на пластична хирургия, естетичната дерматология, физиотерапията и лечение на трудно заздравяващи рани.

Доказани лекари специалисти ще работят в Медицинския център:
Проф. Трайков, пластичен хирург към Университетска болница Пловдив
Д-р Зънзов, пластичен хирург, Университетска болница Пловдив
Доц. Христакиева специалист по кожно – венерически заболявания към Университетска болница Стара Загора.

По време на престоя си пациентите ще имат възможност да бъдат настанени в луксозни стаи, ще разполагат с неограничен достъп до интернет, телефон, кабелна телевизия, рум сървиз.

Операционните зали са проектирани и построени по европейски стандарти, снабдени с климатична система, която дава гаранция за изключителна чистота и стерилност на инструментариума, персонала и апаратурата в нея. Съвременната анестезиологична апаратура позволява на лекарсия екип да контролира всички функции на организма по време на оперативната интервенция.

 

Доцент Христакиева: Който чете добре по кожата, той е добър лекар

docent xristakievaРепубликански специалисти в медицински център „Beaute"

Медицински център БЮТЕ е модерен, уютен, с модерно и съвременно оборудване, е мнението на доцент Христакиева специалист естетична дерматология, за сливенския център за красота „Beaute".

-Как ви откриха нашите лекари, доцент Христакиева?

-Наистина е трудно да се достигне до мен. Аз съм консултант за цяла Югоизточна България, шеф съм и на Клиниката по кожни и венерически болести в Стара Загора от доста години, имам и пациенти от Сливен. Така, че ще спестим пътя на пациентите от Сливен до Стара Загора.

Доцент Христакиева е ръководител на катедра „Кожни и Венерически заболявания" и преподавател по същата специалност в Медицински Университет Стара Загора.

-Известно е, че качеството на висшето образование пада, нароиха се куп университети, където всеки може да получи диплома. Хората са с надежда, че в медицинските университети нивото се е запазило. Така ли е, доцент Христакиева?

-Ако падне става страшно. Смятам, че моите студенти са много активни, а ние, преподавателите, даваме всичко от себе си. Тази седмица правихме безплатни прегледи, консултации и тестувания за алергии с активното участие на студентите. Будни и интелигентни са те, дано успеем да ги задържим в България.

-Имате ли специализанти от вашата специалност?

-Имаме, разбира се. Доскоро бяха осем, сега в момента са трима. И тъй като имаше едни нулеви години за специализация, ще видим догодина колко ще има. Имаме и докторанти за обучение, даваме възможност на младите хора да се квалифицират.

-Доцент Христакиева, много често шеговито се казва, че вашите кожни болести са като целия китайски народ. Вярно ли е това?

-Действително, има разнообразие на различни болестни единици, макар, че кожата реагира с общо взето симптоми, които са еднакви в различни комбинации, затова е много трудно диагностицирането. Говорим най-често за диференциални диагнози и трябва да си доста знаещ, за да можеш да четеш по кожата. Да знаеш какви изследвания да направиш, които да ти помогнат да поставиш правилната диагноза. Диагнозата се поставя вярно, когато се знае причината, знае се механизма, по който се развива болестта. И тогава вече може да се проведе лечението както трябва. Така, че е трудна нашата специалност. И студентите се затрудняват. Но съм убедена, че специалността е много интелигентна.

-Кожата на човека е 2 м2 и тежи 2 кг.,това е най – големият човешки орган като повърхност.

Новото, което имаме сега при кампанията за контактните дерматити, при безплатните тестувания, които правим е „Вашата кожа 2м2, най – важното във вашия живот. Защото качеството на живота на човека се отразява върху кожата. Всички искат да изглеждат добре, може да те боли корем, но отиваш до огледалото и се вглеждаш. Може да те боли, търпиш, но ако се получи обрив по лицето, веднага се отива на лекар. И когато естественият външен вид е нарушен се получават депресии, липса на самочувствие. Хората, които имат псориазис, страдат много. Създава проблеми и дерматита."

-А типичния дерматит се появява на различни места по кожата. Това, което е интересно, може да се появи с раждането, някъде от третия месец, често е генетично обусловено. И в различните възрасти има различно развитие, различна критична картина. Малките деца страдат от екзема, зачервяват се бузките, гънките. После след третата година, нещата малко се пооблекчават, но всичко е индивидуално.

-Лекува ли се?

-Има деца, които доста добре се повлияват от терапията, а може и напълно да отзвучи. При възрастните, по-късно се появява с различни прояви – със сърбеж, със суха кожа.

-Кои са най-честите кожни заболявания у българите. Кои са най-често техните кожни проблеми?

-Много са кожните болести, инфекциозни, алергични. Тревожно е, че се увеличават кожните карциноми и кожните инфекции, венерическите заболявания, болестите предавани по полов път. Проблемен става и псориазисът. Лечението се поддържа с добра стратегия. Все още не говорим за излекуване во веки веков.

Трябва да говорим повече за поведение и профилактика. Защото и манталитета ни е такъв, всеки си мисли, че него няма да го засегне. А кожата реагира на всичко, на замърсявания, на обгазяване, реагира на козметика, до всичко което се докоснеш. Кожата е проектор, на това което се случва с организма. Ако човек е уморен или болен, първо кожата показва това. Ако е щастлив и ведър, кожата му излъчва, сия е.

Който, чете добре по кожата, той е добър лекар.

Е, сега сме много модерни, можем вече да моделираме. Младите хора, пък и не толкова младите идват със снимката на Анджелина Джоли и настояват устните и скулите, всичко да е както при нея. Други пък искат да приличат на фолкпевиците. Трети искат тотално да променят визията си. Друг е въпросът за рисковете, които носят тези желания.

Аз не се занимавам с пластична хирургия. Давам съвети за естетична хирургия. Давам съвети за естетична дерматология. И очаквам тук, в Сливен, да направим кожата съвършена или много хубава -

млада, свежа и тонизирана.

Да запази кожата млада и свежа, човек го иска за цял живот. Желанието го има при жените, има го и при мъжете. В последно време те са още по суетни, понякога и работата им го изисква. Докато при жената в една определена възраст, вече започва страданието за разликата в снимките от млади години. И тогава стават много активни, търсят ботокса, кремове, пилинги. Започва търсене в интернет, нали сме с интернет култура. Но трябва да се довери на лекар специалист, който се е доказал. Трябва много да се внимава, да не се доверява на псевдо специалисти, които правят много бели. Тогава естетичната дерматология се оказва кошмар, тъй като има риск от пигментации. За съжаление, някои колеги се обогатяват от капризите на клиентите си.

-Какво да очакват сливналии в Медицински център „Beaute"?

-За сливналии и децата, ще идвам два пъти в месеца, така ще спестявам идването им до Стара Загора. Моята най-голяма сила е класическата дерматология и венерология, лечението на класическите болести, на трудните случаи. Мисля, че мога да се справя. Имам доста специализации в чужбина, и сега пътувам често до Берлин. Когато е много трудна диагнозата, в медицината се казва, че 2 и 2 не е четири. В последните години има една много голяма промяна в клиничната картина на заболяванията.

И са нужни знания, опит, четене за да се постави точната диагноза. Знаещият, добре четящ дерматолог поставя вярната диагноза. Наистина понякога болестите си приличат, симптомите им също. При мен се обучават общопрактикуващи лекари, с които работим много добре, молим ги да не надскачат сянката си. Ранната диагноза е най-важна.

Естетичната дерматология има големи възможности със съвременните технологии. С опита, който имам, тук в центъра, ще развиваме и дерматологична хирургия, може да правим и по-сложни операции. Центърът разполага с много добра операционна. Ще направим един широк спектър за лечение на кожни и венерологични заболявания. Сливен има нужда от това.

Местоположение

  • гр. Сливен
    ул. "Хаджи Димитър" 19

За връзка с нас

  • 044 / 567 656
  • Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Социални мрежи